20th ADAF on tour | Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

30/09/2024
20th ADAF on tour | Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών παράλληλων δράσεων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, ταξίδεψε σε πέντε περιοχές της Αττικής και παρουσίασε δύο συναρπαστικές συλλογές καλλιτεχνικών έργων Animation (Open Air Screenings) για μικρούς και μεγάλους. Οι προβολές ήταν μέρος της θεματικής TECHNO(S)CENE, η οποία αποτελεί τον κεντρικό άξονα της φετινής επετειακής διοργάνωσης.

 

12 Σεπτεμβρίου: Κεντρική Πλατεία Ν. Μάκρης

Με στόχο να φέρει τη μαγεία της ψηφιακής δημιουργίας στην πόρτα σας, το ADAF έστησε θερινά σινεμά στη Νέα Μάκρη, στην Αίγινα, στο Αγκίστρι και στο Πικέρμι. Καθώς η ενότητα Screenings (προβολές animation) αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης επισκεπτών, σε κάθε σταθμό το κοινό υποδέχτηκε το ADAF on tour με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, και απόλαυσε μια μοναδική εμπειρία, με τις συλλογές animation Techno Dreams και Techno Tales, από 43 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο!

14 Σεπτεμβρίου: Αυλή του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας



Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι στήριξαν τις προβολές με την παρουσία και τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Μαραθώνα, στον Δήμο Αίγινας και το Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, στον Δήμο Αγκιστρίου και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

15 Σεπτεμβρίου: Προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αγκιστρίου

 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «20o και 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival», η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

27 Σεπτεμβρίου: Πλατεία ‘Εβερτ (Κεντρική Πλατεία Πικερμίου)