To Athens Digital Festival (ADAF) συνεργάζεται για ακόμα μια φορά με το OPEN ART και προσφέρει για τρίτη χρονιά δωρεάν το πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Πρακτικής στο πεδίο Τέχνη, Τεχνολογία, Επιστήμες, Κοινωνία. . Ο τρίτος κύκλος σεμιναρίων OPEN ART έχει ως στόχο την ερευνητική προσέγγιση του πεδίου των Ηχοτοπίων, της Ηλεκτροακουστικής Μουσικών και των Ηχητικών Εγκαταστάσεων.
Το πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο μαθήματα δέκα (10) εβδομάδων. Το μάθημα του Γιώργης Σακελλαρίου «Η Τέχνη της Ακρόασης» και το μάθημα του Άγγελου Φλώρου, επιστημονικού υπευθύνου του OPEN ART, η «Η Τέχνη στην Εποχή της Πληροφορίας.» Παράλληλα, θα λάβει χώρα εργαστήριο ανοιχτών τεχνολογιών με την πλατφόρμα Arduino. Η σειρά διαλέξεων και εργαστηρίων θα αναλύσει το ηχοτοπίο στις επιτόπιες περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις, όχι μόνο ως ερευνητικό αντικείμενο, αλλά ως πλαίσιο για διάλογο και στοχασμό, καθώς και εργαλείο για δημιουργικές πρακτικές.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του Artist Lab, ένας θεσμός του OPEN ART δίνει τη δυνατότητα σε καταξιωμένα άτομα της τέχνης και της τεχνολογίας να σχεδιάσουν και να διδάξουν το προτεινόμενο πλαίσιο της ετήσιας δράσης. Ήδη ολοκληρώθηκε ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος με καλεσμένες την Μαριάνθη Τζισλάκη-Κοτσάνου, στο πεδίο των Interactive Media & Performance in Public Space και την Άννα Βάσωφ στο πεδίο της Transmedia Art. Φετινός καλεσμένος είναι ο Γιώργης Σακελλαρίου, μουσικός, ερευνητής και ακαδημαϊκός της Ηλεκτροακουστικής Μουσικής που ζει και εργάζεται στη Λιθουανία.
Λίγα λόγια για τον Γιώργη Σακελλαρίου
Ο Γιώργης Σακελλαρίου είναι συνθέτης πειραματικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Από το 2003 δραστηριοποιείται διεθνώς, μέσα από κυκλοφορίες προσωπικών δίσκων, αλλά και συλλογικών έργων, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και θεατρικές παραστάσεις, παραδίδει εργαστηριακά μαθήματα και δίνει αδιαλείπτως συναυλίες ανά την υφήλιο.
Λίγα λόγια για το Athens Digital Arts Festival
Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) υποστηρίζει ενεργά την εκμάθηση και την εκπαίδευση του κοινού στο πεδίο των τεχνών και των νέων τεχνολογιών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ετήσιου φεστιβάλ και των πολλαπλών δραστηριοτήτων του (Workshops, Ομιλίες κλπ), αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο μέσα από μια σειρά συνεργασιών όπως αυτή με τον Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Με έδρα την Αθήνα, εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς και αποτελεί σημείο σύγκλισης όλων των μορφών και τάσεων του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού και στοχεύει στην ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους η τέχνη επικοινωνεί με την τεχνολογία.